توضیحات
گیاه گون :
گون گیاهی است چندساله، که ارتفاع آن تا ۷۵ سانتیمتر میرسد و از خانواده باقلاییان است.
گلهای آن معمولاً به رنگ ارغوانی، گاهی آبی یا سفید بوده، نزدیک به انتهای شاخههای گل دهنده قرار دارند.کتیرا محصول اصلی گیاه گون است. کتیرا عبارت است از، ترشحات صمغی خشک شده حاصل از گیاه آستراگالوس گومی فرا که آن را تحت عنوان گوم تراگاکانت یا گون میشناسند. گیاه مولد کتیرا گیاه کوچکی است به ارتفاع یک متر بومی آسیای صغیر، ایران، سوریه و یونان.
گون شامل گونه های مختلفی همچون گون سفید ،گون قشلاقی ،گون گزی ،انزروت و گون یزدی است.
گزانگبین نوعی مادهٔ خوراکی سفید رنگ و عسلمانند است که بهطور مستقیم بهوسیلهٔ حشرهای به نام پسیلگز با نام علمی (Cyamophila astragalicola) یا به کمک حشره، بر روی گیاه گون یا خار انگبین تولید میشود. گزانگبین در ادیان ابراهیمی غذایی است که خداوند در زمانی که قوم اسرائیل در بیابان بودند بر آنها فرستاد. بهترین نوع این گیاه در ایران در کوهستانهای خوانسار و گلپایگان یافت میشود.
برخی خواص عسل گون گز :
عسل گون گز در واقع از شیره ساقه گیاه گون گز بدست می آید که بسیار مورد توجه زنبورها قرار میگیرد و عسل حاصل از اون بسیار خوش طعم و پر طرفدار است.
استحکام استخوان ها : عسل گون گز مقادیر زیادی مواد معدنی همچون منیزیم دارد و سرشار از ویتامین D است و در تقویت استخوان ها و بهبود مشکلات مفصلی تاثیر زیادی دارد.
ضد باکتری : مصرف عسل گزانگبین میتواند به درمان سریعتر عفونت های باکتریایی کمک کند.
تقویت کننده روده : عسل گون می تواند اختلال میکرو فلور روده را تنظیم کند و التهابات روده را بهبود بخشد.
کاهش کلسترول : مصرف مداوم عسل گزانگبین می تواند باعث کاهش تری گلیسیرید و اسیدهای چرب آزاد در بدن شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.