آشنایی با انواع، پیشگیری، درمان و رژیم غذایی

دیابت یک بیماری مزمن است که بر نحوه استفاده بدن از قند (گلوکز) تأثیر می‌گذارد. قند منبع اصلی انرژی بدن است و از طریق غذاهایی که می‌خوریم وارد جریان خون می‌شود. انسولین، هورمونی که توسط لوزالمعده تولید می‌شود، به سلول‌های بدن کمک می‌کند تا از قند خون برای انرژی استفاده کنند.

انواع دیابت:

  • دیابت نوع ۱: در این نوع، سیستم ایمنی بدن به سلول‌های تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله می‌کند. این امر منجر به کمبود انسولین یا عدم تولید آن می‌شود. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 به تزریق انسولین برای زنده ماندن نیاز دارند.
  • دیابت نوع ۲: شایع‌ترین نوع دیابت است. در این نوع، بدن به انسولین مقاوم می‌شود یا به اندازه کافی انسولین تولید نمی‌کند. این امر منجر به افزایش قند خون می‌شود. دیابت نوع 2 اغلب با تغییرات در سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش قابل کنترل است. در برخی موارد، دارو یا انسولین نیز ممکن است مورد نیاز باشد.
  • دیابت بارداری: این نوع دیابت در دوران بارداری ایجاد می‌شود. معمولاً بعد از زایمان از بین می‌رود، اما زنان مبتلا به دیابت بارداری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آینده هستند.

علائم دیابت:

  • تشنگی و گرسنگی بیش از حد
  • ادرار زیاد
  • خستگی
  • تاری دید
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • زخم‌های دیر التیام یابنده
  • مورچه مورچه شدن یا بی حسی در دست و پا

پیشگیری از دیابت:

  • حفظ وزن سالم
  • فعالیت بدنی منظم
  • رژیم غذایی سالم
  • پرهیز از سیگار کشیدن
  • کنترل فشار خون
  • در صورت داشتن سابقه خانوادگی دیابت، معاینات منظم دیابت را انجام دهید

درمان دیابت:

  • دیابت نوع ۱: انسولین درمانی
  • دیابت نوع ۲: تغییر در سبک زندگی با رعایت رژیم غذایی سالم و ورزش، داروهای خوراکی، انسولین
  • دیابت بارداری: تغییر در سبک زندگی با رعایت رژیم غذایی سالم و ورزش، ممکن است در برخی موارد به دارو نیاز داشته باشد

رژیم غذایی برای دیابت:

  • خوردن غذاهای سالم و کم چرب
  • انتخاب کربوهیدرات‌های پیچیده به جای کربوهیدرات‌های ساده
  • خوردن میوه و سبزیجات تازه
  • خوردن حبوبات، مغزهای آجیلی و دانه‌ها
  • محدود کردن مصرف قندها و شیرینی‌های مصنوعی و جایگزینی با عسل طبیعی
  • نوشیدن آب فراوان

عسل و دیابت:

برخی تحقیقات نشان داده است که عسل میتواند فوایدی برای افراد مبتلا به دیابت داشته باشد. عسل دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است به کنترل قند خون کمک کند. عسل هایی همچون زول و گشنیز علاوه بر کنترل قند خون میتپانند در بهبود دیابت نیز موثر باشند، با این حال، مهم است که عسل را در حد اعتدال مصرف کنید زیرا هنوز هم کالری دارد.

و نکته مهم اینکه قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *