سیاهدانه (Nigella sativa L.)، که با نام‌های دیگری مانند دانه شنی، سونیز، حب‌البرکه و رزماری وحشی نیز شناخته می‌شود، گیاهی علفی و یکساله از خانواده نعناع است. این گیاه بومی غرب آسیا و شمال آفریقا است و در ایران نیز در مناطق بسیاری میروید، سیاهدانه از دیرباز به دلیل خواص دارویی و طعم منحصر به فردش مورد استفاده طب سنتی قرار می‌گرفته است و گیاهی بسیار شناخته شده و پر طرفدار است.

سیاه‌دانه سرشار از پلی‌فنل‌ها و توکوفرول‌ها است و روغن آن شامل اسیدهای لینولئیک، اولئیک، پالمیتیکو استئاریک است، تیموکینون و مشتقات آن مانند تیموهیدروکینون و تیمول مهم‌ترین مواد دارویی سیاه‌دانه است که به‌طور فراوان در آن یافت می‌شود.

این مواد دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند و میتوانند بدن را در برابر چندین نوع بیماری مزمن از جمله سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و چاقی محافظت می‌کنند.

عسل سیاهدانه نیز دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی بوده و به عنوان ضد سرطان و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار میگیرد، همچنین مصرف مداوم آن میتواند به کاهش قند خون کمک کند.

خواص دارویی سیاهدانه:

سیاهدانه هم در طب سنتی و هم در طب نوین به عنوان یک داروی گیاهی ارزشمند شناخته می‌شود. از جمله مهم‌ترین خواص این دانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

باید توجه داشت : 

مصرف خوراکی سیاهدانه یا روغن سیاهدانه جهت مصارف دارویی باید با تجویز و مشورت پزشک طب سنتی همراه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *